Shopping Cart

Workshop avondfotografie Rotterdam

Fotograferen in de avond, nacht of vroege ochtend lijkt onmogelijk, maar kan tot hele fraaie resultaten leiden. Daar is natuurlijk wat kennis voor nodig en die doe je op tijdens de workshop avondfotografie Rotterdam die twee avonden beslaat.

De eerste avond begint met uitleg over het toepassen van de juiste belichting, ISO waarde en statiefgebruik. Vervolgens gaan we gewapend met systeem- of spiegelreflexcamera met groothoeklens en statief (statieven zijn gratis te leen als je er geen hebt)Rotterdam in waar we op diverse locaties gaan fotograferen.

Workshop avondfotografie Rotterdam: Avond 1

De workshop vindt plaats in Rotterdam. Er wordt afgesproken in een restaurantje in de buurt van de Erasmusbrug waar tijdens een kop koffie uitleg wordt gegeven. Aansluitend gaan we de stad in om schitterende nachtopnamen te maken, te leren werken met HDR en andere creatieve technieken.

Op de eerste avond krijg je gelijk de fijne kneepjes van het nachtfotograferen onder de knie. Je maakt zelf de foto’s waarvan je denkt dat ze een mooie nachtopname kunnen opleveren. Jos Droog begeleidt tijdens deze workshop en geeft zo veel mogelijk tips om het mooiste resultaat te behalen. Je oefent met verschillende sluitertijden, diafragma instellingen en ISO waarden. We gaan dus handmatig werken.

Deze avond is gericht op de praktijk en het resultaat zal je direct verbazen. We maken een tocht door de stad langs mooie plekjes. De avond wordt rond 22.30 uur afgesloten.

Workshop avondfotografie in Rotterdam

Terugkom avond in Hilvarenbeek

Op de tweede avond worden de resultaten in de groep besproken en door Jos Droog van suggesties voorzien. Iedereen neemt een foto van de eerste avond mee en een vrije opdracht.
Op deze avond wordt tevens uitgelegd hoe je echt hele donkere onderwerpen, zoals een sterrenhemel, fotografeert.

Wat leer je

  • Kennis over het toepassen van de juiste belichting, ISO waarde
  • Statiefgebruik
  • Werken met lange belichtingstijden
  • Verkrijgen van creatieve effecten in de nacht
  • HDR-fotografie: samenvoegen van foto’s met verschillende belichtingswaarden

Wat heb je nodig

  • Systeem- of spiegelreflexcamera met standaard of groothoeklens
  • Statief (eventueel te leen)
  • Voldoende geheugen
  • Volle accu’s

Data & kosten van Workshop Avondfotografie Rotterdam

Datumvoorjaar 2020
Tijd20.00-22.30
aantal avonden2
Max aantal deelnemers:10
LocatieRotterdam
Prijs:€79.95

De bespreek avond is een week later in Hilvarenbeek. Deze start om 20.00 uur.