Shopping Cart

Workshop avondfotografie in Antwerpen

Fotograferen in de avond, nacht of vroege ochtend lijkt onmogelijk, maar kan tot hele fraaie resultaten leiden. Daar is natuurlijk wat kennis voor nodig en die doe je op tijdens deze Workshop avondfotografie in Antwerpen, die twee avonden beslaat.

Workshop avondfotografie in Antwerpen

Workshop avondfotografie in Antwerpen

De eerste avond spreken we af in Antwerpen en beginnen met uitleg over het toepassen van de juiste belichting, ISO waarde en statiefgebruik.
Vervolgens gaan we gewapend met systeem- of spiegelreflexcamera met groothoeklens en statief (statieven zijn gratis te leen als je er geen hebt) Antwerpen in waar we op diverse locaties gaan fotograferen.

Eerste avond in Antwerpen

De workshop vindt plaats in Antwerpen. We komen samen in Antwerpen rond 19.00 uur. We starten in staminee “De Post” aan de Groenplaats, met een voorbespreking waarna we naar buiten vertrekken om nachtopnamen te maken.

Op de eerste avond krijg je gelijk de fijne kneepjes van het nachtfotograferen onder de knie. Je maakt zelf de foto’s waarvan je denkt dat ze een mooie nachtopname kunnen opleveren.

Tijdens de overgang van dag naar nacht zijn mooie diepblauwe luchten bij de avondopnamen te maken. Jos Droog, die je begeleidt tijdens deze workshop, geeft zo veel mogelijk tips om het mooiste resultaat te behalen. Je oefent met verschillende sluitertijden, diafragma instellingen en ISO waarden.We gaan dus handmatig werken.

Deze avond is gericht op de praktijk en het resultaat zal je direct verbazen. We maken een tocht door de stad langs mooie plekjes. De avond wordt rond 22.30 uur afgesloten.

Tweede avond in Hilvarenbeek

Op de tweede avond worden de resultaten in de groep besproken en door Jos van suggesties voorzien. Iedereen neemt een foto van de eerste avond mee en een vrije opdracht.

Deze evaluatieavond wordt door vele als zeer leerzaam ervaren.

Wat leer je

  • Toepassen van de juiste belichting en ISO-waarde
  • Statiefgebruik
  • Werken met lange belichtingstijden
  • Verkrijgen van creatieve effecten in de nacht

Wat heb je nodig

  • Systeem- of spiegelreflexcamera met standaard of groothoeklens
  • Statief (eventueel te leen)
  • Voldoende geheugen
  • Volle accu’s

 

Data & kosten van Workshop Avondfotografie in Antwerpen

Datumvoorjaar 2020
Tijd19.00-22.30
aantal avonden2
Max aantal deelnemers10
LocatieAntwerpen
Prijs€79.00

De bespreekavond is een week later in Hilvarenbeek. Deze start om 20.00 uur.