Close

Cursus Photoshop Basis

Cursus Photoshop Elements Basis

In deze cursus maken wij je stapsgewijs wegwijs in Photoshop, CS of Elements. Dit doen we door middel van het maken van een project, zoals een collage of wenskaart. 

Elke cursusavond maakt u een afgerond project, waar bij je, spelenderwijs, steeds nieuwe mogelijkheden in het programma leert kennen.

Cursus Photoshop CS en Elements

Het is een echte doe-cursus en het is dan ook het makkelijkste om een eigen laptop mee te nemen. 

Voor diegene die geen laptop mee kunnen nemen, hebben wij een aantal computers beschikbaar.

Avond 1: Wegwijs in Photoshop 

Het programma Photoshop is een zeer uitgebreid programma. Tijdens de eerste avond leer de basisgereedschappen kennen en leer je het optimaliseren van het bestandsformaat.

Deze avond legt een basis voor de rest van de cursus.

Avond 2: Digitale beelden overbrengen en archiveren

De tweede avond gaat over het overbrengen en archiveren van beelden. Hoe houd je alles georganiseerd en voorkom je dat je per ongeluk bestanden overschrijft of verwijdert.

Deze avond maak je ook je eerste project in de vorm van een collage.

 

Avond 3: Digitale beelden verbeteren

De derde avond staat in het teken van het verbeteren van foto’s. Hierbij moet je denken aan het corrigeren van rode ogen, het verscherpen van foto’s en het aanpassen van de helderheid en het contrast.

Op de avond zelf pas je deze technieken meteen toe.

Avond 4: Digitale beelden afdrukken

Op deze avond leer je waarop je moet letten wanneer je zelf foto’s gaat afdrukken. Naast dit stukje theorie gaat de vierde avond vooral om het maken van een wenskaart met daarin een foto. Hiervoor heb je alle technieken nodig die je tot nu toe geleerd hebt.

Avond 5: Digitale beelden samenvoegen

Het samenvoegen van beelden staat centraal op de vijfde avond. Je gaat aan de slag met het maken van een panorama uit meerdere foto’s en het uitsnijden van een object uit de ene foto en deze toevoegen aan de andere foto.

Avond 6: Toepassing van foto’s

De laatste avond gaat over de verschillende toepassingen van digitale foto’s. Je leert het maken van een diashow en het branden van foto’s op een DVD.

Als project ga je in Photoshop Elements zelf een fotoalbum maken, hierbij kun je alle geleerde technieken nogmaals in de praktijk brengen.

Wat heb je nodig:

  • Photoshop Elements (vanaf versie 8)
  • Laptop

 

Data & kosten van Cursus Photoshop Elements I

Datumnajaar 2020
Tijd20.00-22.00
Aantal avonden:6, wekelijks
Max aantal deelnemers:10
LocatieHilvarenbeek
Prijs:€149.00